Volière beschermen tegen katten

Volière beschermen tegen katten
Bekend probleem bij volières. Klimmende katten of steenmarters die chaos veroorzaken bij de vogels. Door de paniek gaan de vogels aan het gaas hangen en worden gegrepen of vliegen zich letterlijk dood tegen het dak of het nachthok. Hoe houden we de katten op een veilige afstand van de volière?  Klimmen ze dan toch tegen het gaas dan moet de forse schok ze blijvend verjagen, maar niet doden.
De volière beschermen tegen katten is niet moeilijk. Afhankelijk van de constructie en de vorm van de volière bepalen we een tracé waarbij we de kat of marter opvangen en de kans op een schok zo hoog mogelijk maken. Hij moet zowel de plus draad raken als contact maken met aarde. Of de aarde door contact met de grond, waar de aardpen in zit. Als de kat aan het gaas hangt maakt hij geen contact meer met de grond daardoor moeten we naast de plus ook aarde draad spannen en deze koppelen aan het apparaat en de aardpen.
 
Is uw volière opgebouwd met houten staanders dan is de Koltec Volièreset voor houten constructies een goede oplossing. De ringisolatoren hebben een schroef bevestiging. Is uw constructie met metalen kokers dan adviseren we de Koltec Volièreset voor metalen constructies met ringisolatoren met M5 bout/moer bevestiging. In deze sets zit een MiniGard Hobby schrikdraadapparaat, 100mtr schrikdraad, 25 isolatoren en een aansluitsetje. Mooie basis set om mee te starten. Als u het dak ook wilt beveiligen zijn schuttingisolatoren een goede toevoeging.

Wat heb je nodig?

1. Schrikdraadapparaten of complete sets

Om de katten bij de voliere weg te houden hebben we een apparaat nodig wat de stroom veilig op de draad zet en de schok genereert. Dit kan met een los apparaat en accessoires of met een complete set.

2. Isolatoren en schuttingsteunen

Voor de montage op volieres, schuttingen, tuinhuisjes en scheidingsmuren kunnen de schuttingsteunen uit het kattenschrikdraad pakket een oplossing voor u zijn. Een combinatie afhankelijk van de situatie is mogelijk.

3. Schrikdraad

Voor kattenschrikdraad passen wij veelvuldig het zwarte minst zichtbare draad toe. Verkrijgbaar in betaalbare verpakkingen van 100 mtr.

4. Aarding

Zoals bij alle schrikdraad installaties is aarding van groot belang. De houten schuttingen en volières zullen de kat isoleren ten opzichte van de grond ( aarde ). Oplossing hiervoor is het monteren van een aardedraad op uw schutting of voliererand. Dit om zeker te weten dat de kat contact maakt met aarde en zo gegarandeerd de schok doorkomt. Ook kunt u het blanke gaas als aarde gebruiken en de spanningsdraad in schroefisolatoren voor het gaas spannen.

5. Voilèreset

Speciaal voor de toepassing op volières heeft Koltec speciale voliere sets in het pakket. In deze set de basis onderdelen. Apparaat, aansluiting, spanners, draad en isolatoren aangepast op de constructie van de Voliere in hout of metaal.

Neem contact met ons op en email of Whatsapp ons foto’s of een filmpje van uw tuin met de globale afmetingen en we sturen u vrijblijvend een offerte via een winkelwagen link.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Overtuig uzelf en bekijk de klant video’s op YOUTUBE. Vele klanten gingen u voor en geven ons een 4.7 sterren van 5 op Trustpilot.

Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.