Dassen weren met schrikdraad

Dassen weren met schrikdraad. Dassen zijn echte alleseters. Ze zijn slechte jagers en eten dat wat ze direct voor de neus tegenkomen. Het voedsel bestaat voor een belangrijk deel uit regenwormen die ze ’s nachts in tuinen, weilanden en open gebieden opsporen. Hierbij prefereren ze kort gras, omdat hier het stapelvoedsel (regenwormen) het gemakkelijkst te vinden is. Daar komen onze tuinen in beeld van de das. Ons perfecte lage gazon zijn de regenwormen eenvoudig te vinden. In de ochtend blijkt ons gladde gazon omgetoverd in een slagveld.
De dassen weren met schrikdraad is met de juiste materialen een goede oplossing om uw tuin of perceel te beschermen tegen de das.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw systeem? Neem contact met ons op of stuur ons de foto’s van uw situatie per WhatsApp via de chat functie.

Stappen

Functie
1
2
5
11
7
3
2
3
1
Kleur
Kleur schrikdraad
1
1
1
Lengte
2
1
Toepassing
1
1
Uitvoering
1
3
3
3
1
1
1
1
1
1
1
1
1
Verpakking
1
1
10
5
2
1
5
1
1
11
Aantal meter per rol
1
1
8
1
7
5
Voeding
5

Resultaat 1–30 van de 45 resultaten wordt getoond

De das is een alleseter

Dassen zijn alleseters. Ze zijn slechte jagers en eten dat wat ze direct voor de neus tegenkomen. Het voedsel bestaat voor een belangrijk deel uit regenwormen die ze ’s nachts in weilanden en open gebieden opsporen. Hierbij prefereren ze kort gras, omdat hier het stapelvoedsel (regenwormen) het gemakkelijkst te vinden is. Tussen hoog gras lukt het een das niet om de regenwormen snel te pakken te krijgen. Verder eten ze bosvruchten, gevallen fruit, noten, eikels, knollen, maïs, koren, paddenstoelen, knaagdieren, slakken, kevers en hommel- en wespenbroed. In bermen, akkerranden en slootkanten wroet de das vaak naar kevers en insectenlarven.

Overlast door dassen

Dassen kunnen in sommige gevallen overlast veroorzaken in tuinen en akkers. Wanneer er schade optreedt door dassen, is deze vaak tijdelijk. Zo moeten dassen soms tijdelijk uitwijken naar alternatieve voedselbronnen, als hun normale voedselgebied bijvoorbeeld door langdurige droogte geen voedsel te vinden is. Daarom zijn preventieve maatregelen, zoals rasters, meestal niet rendabel. Bijvoorbeeld een raster die dassen effectief tegenhoud moet ca. een halve meter worden ingegraven en voorzien worden van een horizontale flap, om te voorkomen dat de das er alsnog onderdoor kan graven.

Alleen overlast van de dassen in het voorjaar en najaar?

Gedurende een aantal weken in het voorjaar en najaar bevinden zich emelten en engerlingen (larven van de langpootmug en van kevers) direct onder de grasmat. Dassen sporen ze op en graven ze uit. Dit foerageergedrag veroorzaakt wel enige schade aan de grasmat (het knagen aan de graswortels van deze larven overigens ook). Na een paar weken lost de overlast vanzelf op, omdat de larven dan om te overwinteren dieper in de grond kruipen of in de zomer transformeren tot volwassen langpootmuggen en kevers. Dassen schakelen dan weer over op het zoeken naar regenwormen.

De das is geen klimmer wel een graver

De das komt steeds vaker in het nieuws doordat ze hun dassenburcht bouwen op plaatsen ons slecht uitkomen. Bij dijken en spoorlijnen en door de beschermde status mogen ze niet gevangen of verjaagd worden. Om de das te weren uit de tuin zullen we het hem moeilijk moeten maken. Daarbij moeten we ook rekening houden met zijn goede graaf kunsten. Het ingraven van gaas langs de afrastering is en goede oplossing. Voor het schrikdraad raster plaatsen we daarvoor laag bij de grond de eerste stevige schrikdraad.

Filteren

Functie
1
2
5
11
7
3
2
3
1
Kleur
Kleur schrikdraad
1
1
1
Lengte
2
1
Toepassing
1
1
Uitvoering
1
3
3
3
1
1
1
1
1
1
1
1
1
Verpakking
1
1
10
5
2
1
5
1
1
11
Aantal meter per rol
1
1
8
1
7
5
Voeding
5
Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.