Voliereschrikdraad houdt katten op afstand - schrikdraad online

Volièreschrikdraad maakt uw volière catproof

Volièreschrikdraad is het moeilijk, veilig en werkt het echt? Overduidelijk de meest gestelde vraag als het gaat om het kat vrij maken van volières. Schrikdraad Online adviseert, levert en ondersteunt al ruim 10 jaar klanten bij de keuze van de juiste materialen afgestemd op hun tuin, situatie en soort volière. Wij leveren uitsluitend het Nederlandse fabricaat Koltec wat voldoet aan alle eisen en 100% veilig is voor mens en dier. Schrikdraad plaatsen op uw volière plaatsen is eenvoudig met de juiste materialen en kennis over de werking van het systeem. Dit is zeker niet moeilijk en voor een beetje handige klusser heel goed te doen.
Komt u er alsnog niet uit of heeft u vragen dan is onze ondersteuning op afstand per email, WhatsApp of telefonisch bereikbaar. Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een mooie 4.7 van 5 sterren. Lees hier onze reviews op Trustpilot.
Hieronder ziet u een voorbeeld van een installatie van een van onze klanten.

Volièreschrikdraad in de praktijk

Het Koltec volière schrikdraad systeem werkt eenvoudig. We spannen minimaal twee draden langs de volière en sluiten de ene draad aan op de plus van het schrikdraad apparaat en de andere draad sluiten we aan op de min (dit noemen we ook wel de aarde). Het is belangrijk dat de kat, vos of marter de beide draden tegelijkertijd raakt. Hiermee ontstaat er een verbinding en zal de kat de schok voelen. Ervaring leert echter dat veel katten vooraf al aanvoelen dat er spanning op de draden staat en dat ze er niet bij in de buurt komen. De draden lopen overal los van elkaar. Het is géén lus, draden hoeven niet terug te komen bij het apparaat en kunnen op elke gewenste plaats worden aangesloten met aansluitklemmen op de voedingskabel (hoogspanningskabel) die van het apparaat komt. Dat maakt ons flexibel in het voedingspunt van de installatie.

Isolatoren gebruiken we om de draden te begeleiden over de volière of langs de schutting en om een afrastering te maken zodat de katten er niet tegenop of overheen kunnen klimmen. Isolatoren zijn er in veel verschillende uitvoeringen. De bekendste zijn de kleine ringisolatoren, de kleine ronde oogjes. Daarnaast is de schuin naar binnen staande uitvoering (schuttingisolator) geschikt om de dakranden mee af te schermen. Hier kunnen maximaal vier draden op kunnen. Deze is er ook in een rechte uitvoering om rechtop op een muur te zetten of als u niet wil dat de buren uw draden zien.
Er zijn ook isolatoren voor op gaaspanelen, 60mm palen van hekken, eenvoudige ringisolatoren voor in palen of klembeugels om op constructies te plaatsen. In ons hoofdstuk volièreschrikdraad hebben we alle isolatoren die we hiervoor toepassen handig naast elkaar gezet.

Juiste schrikdraad apparaat en set kiezen voor uw situatie. Koltec heeft voor het volièreschrikdraad drie apparaten en twee sets ontwikkeld. We zullen de verschillende schrikdraadapparaten met elkaar vergelijken en de toepassingen benoemen.

Type apparaatNetspanningLaadenergieToepassingExtra
MiniGard Hobby230 Volt0,2 JouleKleine tuinen en installaties
Ook als set verkrijgbaar voor Houten- en Metalenconstructies
Basis apparaat
Minigard Hobby Volièreset Hout230 Volt0,2 JouleMingard set met Hobby apparaat, 100mtr draad, aansluitset en ringisolatoren voor HOUTEN constructieKleine isolatoren voor hout
Minigard Hobby Volièreset Metaal230 Volto,2 JouleMingard set met Hobby apparaat, 100mtr draad, aansluitset en ringisolatoren voor METALEN constructieKleine isolatoren voor metaal.
MiniGard XP230 Volt2 JouleGrotere tuinen en installaties.
Ook als set verkrijgbaar
Bestand tegen lichte aangroei
MiniGard XXP230 volt6 JouleGrotere tuinen met kans op aangroei (klim)planten
Ook als set verkrijgbaar
Digitale display
Vergelijking Koltec schrikdraad apparaten Volièreschrikdraad

Alle benodigde materialen hebben we voor u bij elkaar geplaatst in onze WEBSHOP. Dat maakt samenstellen en bestellen eenvoudig.


Bent u benieuwd hoe andere klanten het schrikdraad hebben gemonteerd? Bekijk de selectie van klantvideo’s op ons YouTube kanaal.