Schrikdraad voor Katten

Schrikdraad voor katten is al jaren een begrip voor katten liefhebbers. Met dit eenvoudige systeem blijven uw katten in uw tuin en vreemde katten uit uw tuin.

Ons systeem is met de schuine of rechte steunen op uw schutting, muur, dakrand of gaaspaneel met 2 of 4 draden.

  • Ons systeem is 100% veilig voor mens en dier
  • Het systeem blijft aan uw kant van de schutting
  • Voldoet aan alle wettelijke eisen
  • U mag dit Schrikdraad voor Katten systeem plaatsen in uw tuin
  • Geschikt voor grote langharige raskatten
  • Energieverbruik is verwaarloosbaar laag

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw systeem? Neem contact met ons op of stuur ons de foto’s van uw situatie per WhatsApp via de chat functie.

Download montagehandleiding

Stappen

Stap 1: Kies de set voor uw toepassing
Stap 2: Selecteer het aansluitmateriaal
Stap 3: Kies het type en aantal isolatoren
Stap 4: Vergeet niet de tester te bestellen.
Stap 5: Bestel en na 1-2 dagen werkdagen kunt u aan de slag.
Stap 6: Download de montagehandleiding

Filter op prijs
Filter op functie

Toont alle 27 resultaten

Kattenschrikdraad is al jaren een goede en veilige oplossing

Kattenschrikdraad moeilijk, veilig en werkt het echt? De meest gestelde vragen die we krijgen over de toepassing van schrikdraad voor Katten. Het systeem is eenvoudig en werkt perfect om uw eigen katten in de tuin te houden maar ook om vreemde katten uit uw tuin te houden. De opbouw is voor de meeste tuinen gelijk, alleen verschillen de aantallen in onderdelen zoals de schuine schuttingsteunen. Moeilijk is het zeker niet, met de uitleg in onze Whitepapers Kattenschrikdraad is samenstellen en monteren goed uitvoerbaar. Voor de langharige zwaardere vluchtgevoelige rassen hebben we een speciale set samengesteld. Na meer dan 10 jaar intensief adviseren en leveren van dit systeem mogen we ons specialisten hierin noemen en antwoorden we volmondig ja! op de drie vragen.
Het is veilig, het werkt perfect en zeker niet moeilijk.

Schrikdraad montage moeilijk?

De montage van schrikdraad voor katten is, met de juiste materialen, zeker niet moeilijk. Basis kennis elektra is handig maar niet absoluut noodzakelijk. In basis komt het neer op:
Tracé bepalen, isolator steunen bepalen, apparaat selecteren afgestemd op omgeving en toepassing. Accessoires als aansluitkabels en draadspanners toevoegen en redelijk eenvoudig is een set zo samen te stellen. Onze website vermeld bij veel artikelen de onderlinge montage afstanden en tips. Complete sets leveren we niet omdat elke toepassing (tuin) anders is. Wel kunt u eenvoudig uw eigen set samenstellen, alle producten staan eenvoudig bij elkaar.  De Whitepaper Kattenschrikdraad kunt u HIER downloaden en ook de montagehandleiding is beschikbaar.

Is Kattenschrikdraad veilig?

Ons systeem is absoluut veilig voor mens en dier en voldoet aan de geldende normen en eisen. Geen import maar een eerlijk in Breda geproduceerd Nederlands product. De scheidingstrafo borgt uw veiligheid. De schok zult u voelen, maar deze is los van het schrikeffect ongevaarlijk. Heeft u hier vragen over? Laat het ons weten en we informeren u graag verder.

Ja, kattenschrikdraad werkt echt!

De werking van schrikdraad voor katten is eenvoudig te verklaren. Uitgaande van een koe in een weiland, spanningsvoerende draad ( plus) en poten op de grond noemen we aarde (min). Koe raakt draad en gaat als verbinding fungeren tussen + en – (aarde) en krijgt zo de schok wat we de puls energie noemen.
Een kat klimt op de schutting en komt de + draad tegen in de steun. Echter heeft op dat moment geen contact met de grond (aarde = -) dus zal op een droge schutting geen schok krijgen. Om deze reden moeten we zowel een + als een – draad op of langs de schutting monteren. Dit om 100% zeker te zijn dat de kat de + en – draad raakt en de schok krijgt.
Hiervoor zijn speciaal de schuttingsteunen uitgevoerd met 2 klikisolatoren, voor de plus  en de min draad. (3e en 4e draad kan met extra klikisolatoren). Vaak wordt gekozen om (om en om) 2 plus draden in de steun en de 2 min draad op de steun te plaatsen.  Met schuttingen met verticale planken adviseren wij altijd de 4-draads oplossing toe te passen omdat hier de kat met één sprong een poging gaat wagen. Kattenschrikdraad moeilijk, veilig en werkt het echt? Bent u al overtuigd? Mocht u twijfelen over uw situatie of heeft u hulp nodig met de samenstelling van uw systeem, neem contact met ons op.

Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.