Duiven verjagen

Duiven verjagen met schrikdraad, is dat een optie? Duiven zijn vliegende ratten en bevuilen uw eigendommen. Ze kunnen een ware plaag zijn en hun uitwerpselen zitten vol bacteriën en ziektes. Hoe voorkom je dat ze zich op jouw balkon, schutting en tuin thuis gaan voelen? Door de plekken waar ze graag landen en op zitten te voorzien van schrikdraad en ze hiermee te irriteren. Het hangt af van de constructie hoe en of de montage van isolatoren of klembeugels mogelijk is om. In sommige gevallen werkt het zelf zonder dat er spanning op de draden staat. Duiven verjagen kan een lastige klus zijn. De materialen hiervoor hebben vaak een andere toepassing maar zijn door hun montage toepasbaar tegen duiven.

Heeft u advies nodig en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Stappen

Stap 1: Kies de isolator voor uw montage wens
Stap 2: Selecteer het draad
Stap 3: Bestel per draad een spanner
Stap 4: Bestel en na 1-2 dagen werkdagen kunt u aan de slag.

Filter op prijs
Filter op functie

Toont alle 19 resultaten

Duiven verjagen met schrikdraad

Duiven verjagen, hoe doe je dat. Een balkon overspannen met een net, zilverpapiertjes of cd’s ophangen of een plastic kraai monteren. We hebben al veel doe het zelf oplossingen gehoord. Montage van materialen op ramingen, buizen of muren kan een uitdaging zijn. Daar komen onze isolatoren perfect van pas. Er zijn veel verschillende isolatoren en de montage mogelijkheden eindeloos.

Duiven veroorzaken overlast

Schuttingen, muren, randen en platte daken hebben de voorkeur voor duiven om op te zitten. De uitwerpselen bevatten veel bacteriën. Door hier bijvoorbeeld Haakse Schuttingsteunen te plaatsen maak je het ze moeilijk hier te landen en te zitten. Meestal is enkel het plaatsen van schrikdraden voldoende, soms is spanning op de draden noodzakelijk. In dat geval plus en min (aarde) draden spannen en aansluiten op een schrikdraadapparaat. Het Koltec Minigard Hobby of de Koltec ES-5 apparaten leveren voldoende energie om de duiven te verjagen.

De werking

Schrikdraad moet mooi strak gespannen worden in de schutting steunen, maar kunnen ook gespannen worden in eenvoudige halflange afstandsisolatoren de draad voorkomt dat de duiven kunnen landen en zullen een andere plek zoeken.
Ringisolatoren moeten voldoende hoog zijn zodat de draad hoger komt dan de poten lang zijn. Zodat ze niet kunnen zitten op de muur of schutting. De draad is onprettig voor duiven om op te  zitten en de ingeweven ijzerdraadjes prikken. Spanners dienen om de draad strak te houden, ook omdat de kunststof schrikdraad iets uitrekt na verloop van tijd.

Balkonduiven

Op balkon buizen van 40-60mm kunnen buisklemmen worden gemonteerd en hier passen M6 afstandsisolatoren in. Met 6mm klikisolatoren of paalisolatoren kunnen extra draden worden gespannen zodat er een barrière ontstaat.

Heeft u advies nodig voor een duiven probleem? Neem contact met ons op en stuur direct foto’s mee van de situatie.

Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.