Duiven verjagen

Duiven zijn vliegende ratten en bevuilen uw eigendommen. Ze kunnen een ware plaag zijn en hun uitwerpselen zitten vol bacteriën en ziektes. Hoe voorkom je dat ze zich op jouw balkon, schutting en tuin thuis gaan voelen? Door de plekken waar ze graag landen en op zitten te voorzien van schrikdraad en ze hiermee te irriteren.
grijze gevlekte duiven zitten op een ijzeren hek in het park 199743 5844

Duiven veroorzaken overlast

Schuttingen, muren, randen en platte daken hebben de voorkeur voor duiven op op te zitten. De uitwerpselen bevatten veel bacteriën. Door hier bijvoorbeeld Haakse Schuttingsteunen te plaatsen maak je het ze moeilijk hier te landen en te zitten. Meestal is enkel het plaatsen van schrikdraden voldoende, soms is spanning op de draden noodzakelijk. In dat geval plus en min (aarde) draden spannen en aansluiten op een schrikdraadapparaat. Het Koltec Minigard Hobby of de Koltec ES-5 apparaten leveren voldoende energie om de duiven te verjagen.

De werking

Schrikdraad moet mooi strak gespannen worden in de schutting steunen, maar kunnen ook gespannen worden in eenvoudige halflange afstandsisolatoren de draad voorkomt dat de duiven kunnen landen en zullen een andere plek zoeken.
Ringisolatoren moeten voldoende hoog zijn zodat de draad hoger komt dan de poten lang zijn. Zodat ze niet kunnen zitten op de muur of schutting. De draad is onprettig voor duiven om op te  zitten en de ingeweven ijzerdraadjes prikken. Spanners dienen om de draad strak te houden, ook omdat de kunststof schrikdraad iets uitrekt na verloop van tijd.

Balkonbuizen

Op balkon buizen van 40-60mm kunnen buisklemmen worden gemonteerd en hier passen M6 afstandsisolatoren in. Met 6mm klikisolatoren of paalisolatoren kunnen extra draden worden gespannen zodat er een barrière ontstaat.

Heeft u advies nodig voor een duiven probleem? Neem contact met ons op en stuur direct foto’s mee van de situatie.

Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een mooie 4.7 van 5 sterren.
Lees hier onze reviews op Trustpilot