Hoe plaats ik schrikdraad op hardstenen vijverranden?

Speciaal daarvoor deze BLOG. Bekend probleem, vijver op orde, strak design, symmetrisch opgebouwd en water dicht onder de rand. Maar dan het dilemma, wat doen we tegen de katten en de reiger. Vraag is zeker met de hardstenen randen, hoe krijg ik zonder boren schrikdraad op vijverrand

Hardstenen randen

Regelmatig krijgen we vragen over hoe schrikdraad te monteren op hardstenen randen. Speciaal voor dit probleem heeft Koltec een vijverrand schrikdraadbeugel ontwikkeld. Deze kan zonder te boren gemonteerd worden op de rand. Of dit nou hout, kunststof of natuursteen is. De beugel klemt zich om de rand en zet zich vast door het indraaien van de verticale isolator. Het systeem is eenvoudig demonteerbaar.

Deze isolator is opgebouwd uit drie onderdelen. De aluminium basis klem en de twee isolatoren van RVS. De verticale isolator zorgt voor het klemmen op de  rand. Deze onderdelen dient u los te bestellen.

vijverrandklemkopie1

Montage

Voor de montage hanteren wij de volgende afstanden. Op de hoeken zijn deze steunen onder een hoek van 45 graden te monteren. Door het klemmen op de rand zitten deze goed vast en kunnen we onderlinge afstanden van 2 tot 2,5 meter goed overbruggen. Is de afstand tussen de hoeken groter dan adviseren wij een extra steun te plaatsen. Ook hierbij geeft symmetrie vaak het mooiste resultaat.

Onderdelen

Andere materialen zoals schrikdraad apparaten, aansluitmateriaal en testers staan in onze webshop in het hoofdstuk vijvers.

img 0012
img 0060
img 0011

Conclusie

Ook schrikdraad voor een strakke vijver is volop verkrijgbaar bij Schrikdraad-online. Voor elke installatie is door combineren van de onderdelen een perfect werkende installatie te krijgen.

Heeft u advies nodig bij de samenstelling van de installatie of keus van apparaat of geleider. Neem contact met ons op of laat een reactie achter in deze Blog. Wij nemen dan contact met u op.
Neem contact op of kijk op onze website voor meer foto’s en andere Koltec schrikdraad producten.