De reiger sierlijk langs een poldersloot op zoek naar een visje of een kikker past perfect bij een karakteristiek Noord-Hollands plaatje. Dezelfde reiger in de tuin van een vijver bezitter ervaren we heel anders. Deze rover staat doodstil op onze vijverrand en onze tamme vissen hebben geen schijn van kans, vaak slaat de reiger in alle vroegte toe als wij nog slapen. Hoe gaan we de Reiger verjagen bij uw vijver?

Steeds vaker komt de reiger bij de vijver in onze tuin

Van nature is de reiger een schuwe vogel, maar de reigers in de woonwijken zijn inmiddels gewend aan ons. Ze hebben er geen enkel probleem mee om eerst vanaf de schuur de buurt te verkennen. Stilletjes landen ze daarna in de tuin en lopen naar de vijver. In de natuur staan ze aan de oever van de sloot of in een ondiepe zone daarvan en slaan razendsnel toe om zo hun vis, kikker of salamanders te vangen. We zien ze steeds meer in de bewoonde gebieden, omdat ze beschermd zijn maar ook omdat er steeds minder vrije natuur beschikbaar is. Daarnaast vinden wij wonen aan het water heel prettig, nou de reiger ook.

Tips om uw vijver reiger bestendig te maken

De reiger verjagen bij uw vijver kan een hele klus zijn. Van onze klanten hebben we foto’s met gespannen visdraden over de hele tuin, nep reigers, sproeiers, flitslichten, glimmende dvd’s en zilverfolie ontvangen. Vaak enkel met een tijdelijk resultaat.

  • Ondiepe zones beschermen met hogere overbeplanting
  • Diepe zones grenzend aan terras of zicht oevers
  • Nep Reiger plaatsen, dit werkt vaak tijdelijk en alleen voor mannelijke reigers, vrouwtjes blijven komen
  • Net spannen dit werkt ok tegen inwaaiend blad
  • Waakhond, deze zal niet de hele tijd actief zijn maar werkt wel.
  • Schrikdraad rond  de vijver

Met schrikdraad uw vijver beschermen

Schrikdraad passen wij al vele jaren toe als afschrikmiddel tegen de reigers en katten rond de vijver. Veel verschillende toepassingen verder en veel ervaringen rijker mogen we stellen dat we weten waar we het over hebben. Die kennis en ervaring delen we graag met onze (toekomstige) klanten. De reiger heeft als watervogel een dik isolerend verendek, daar doorheen komen met schrikdraad lukt alleen met een sterk schrikdraad apparaat. We leveren deze in de MiniGard serie in twee uitvoeringen. De MiniGard XP met 2 Joule energie (ook als set) of de echte Reigerverjager MiniGard XXP met 6 joule (ook als set).

De randafwerking bepaald de isolator keus

Afhankelijk van de randafwerking kiezen we de IsolatorenPalen of Vijverrandbeugels in combinatie met onopvallend zwart of groen schrikdraad en de juiste aansluitmaterialen maken we de afrastering rond de vijver compleet. We hebben onze ervaringen en tips voor u beschikbaar gemaakt in de Whitepaper Vijverschrikdraad Informatie.

Bent u overtuigd dat schrikdraad rond uw vijver ook voor u de juiste oplossing is, bestel dan hier uw producten

Advies nodig voor vijverschrikdraad?

Neem contact met ons op en email of Whatsapp ons foto’s of een filmpje van uw vijver met de globale afmetingen en we sturen u vrijblijvend een offerte via een winkelwagen link.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Overtuig uzelf en bekijk de klant video’s op YOUTUBE.
Vele klanten gingen u voor en geven ons een 4.7 sterren van 5 op Trustpilot.

Filteren

[premmerce_active_filters] [premmerce_filter]
Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.