Hoe kan ik mijn kat in de tuin houden?

IMG 0410 1 scaled 1

Veel mensen vragen zich af ” Hoe kan ik mijn kat in de tuin houden?” De reden hiervoor kan verschillende oorzaken hebben. Soms is een kat wat ouder aan het worden en vinden de eigenaren het prettiger om hem of haar in de buurt te houden. Soms is een drukke weg in de buurt een reden, bijvoorbeeld na het verlies van een dierbaar huisdier. Helaas komen we ook regelmatig in contact met mensen die ervaring hebben met vergiftiging of diefstal van hun dieren. De reden is uiteenlopend, de oplossing het zelfde.

Wat zijn de opties?

Er zijn veel opties beschikbaar om uw eigen kat in de tuin te houden. Van een eenvoudig tuigje, een buitenren plaatsen of een net of gaas spannen. Ook is een katrol systeem plaatsen mogelijk of een afrastering plaatsen met schrikdraad rond uw schuttingen. We nemen een aantal opties met u door:

  • Tuigje, is een eenvoudige en goedkope oplossing. Blijf hier wel altijd bij uw huisdier omdat verstikking hierbij op de loer ligt. Zeker als uw kat van klimmen houdt en als er veel obstakels in de tuin aanwezig zijn.
  • Buitenren, dit is een kooi in de tuin waarin u uw kat vrij laat rondlopen, soms met een sluis naar binnen zodat de kat zelf kan bepalen of hij binnen of buiten wil zijn. Is een aanzienlijke investering.Zeker als u zelf niet handig genoeg bent deze zelf te fabriceren.
  • Afrastering met gaas, we zien constructies voorbij komen waarbij mensen met vlaggenhouders en staanders een afscherming gemaakt hebben met gaas of stroken netten. In de praktijk worden dit hele bouwwerken. Katten gebruiken het gaas als klimrek en het gaas gaat hierbij doorhangen waardoor weer een kuil ontstaat voor de volgende vluchtpoging. Werkt alleen bij slechte klimmers.
  • Katrol systeem, dit kostbare systeem wordt geplaatst tegen de schutting en is voorzien van los draaiende delen (palen) wat voorkomt dat de kat op de schutting kan klimmen. Nadeel is de hoge aanschaf en het op maat moeten maken van de onderdelen afgestemd op de opbouw van de schuttingen. Het weerhoudt vreemde katten niet om in uw tuin te komen, alleen komen ze er dan slecht weer uit. Slimme dieren weten de bevestigingspunten perfect te gebruiken als opstap en weten dan alsnog weg te komen. Kans op blessures door de draaiende delen is aanwezig.
  •  Rubber spikes, deze rubber stroken met pinnen zouden moeten voorkomen dat de kat niet op de schutting of muur klimt. Helaas werkt dit voor de meeste katten totaal niet. Extra maatregelen zijn dan noodzakelijk, dus nutteloze investering.
  • Kattenschrikdraad, onze specialiteit. Het plaatsen van schrikdraad langs schuttingen en muren wat voorkomt dat uw eigen kat wegvlucht. Dit systeem houdt, bij een juiste montage, ook vreemde katten buiten. Montage is goed te doen voor een beetje handige klusser of buurman. Onze montage handleiding helpt daar zeker bij.

Kattenschrikdraad, werkt het echt?

Kattenschrikdraad werkt, mist juist gemonteerd heel goed om katten in en uit de tuin te houden. Materialen worden in kleine hoeveelheden geleverd afgestemd op de situatie in uw tuin. Muren en schuttingen met verticale of horizontale planken vragen om een andere aanpak. Onze Whitepaper Kattenschrikdraad Informatie helpt u hiermee perfect op weg. Mocht u er niet uitkomen, stuur ons dan de afmetingen, het lieft met foto’s van het tracé, dan werken we vrijblijvend een offerte met uitleg voor u uit.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

Neem contact met ons op en email of Whatsapp ons foto’s of een filmpje van uw tuin met de globale afmetingen en we sturen u vrijblijvend een offerte via een winkelwagen link.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Overtuig uzelf en bekijk de klant video’s op YOUTUBE.
Vele klanten gingen u voor en geven ons een 4.7 sterren van 5 op Trustpilot.

Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.