Hobbyboeren schrikdraad, wat heb ik nodig

Hobbyboeren schrikdraad, wat heb ik nodig
Steeds meer mensen hebben thuis een kleine hobby weide. Hierin worden een verscheidenheid aan dieren gehouden of combinaties van dieren. In deze BLOG een korte uitleg over systeemopbouw, keuze van isolatoren, geleiders en apparaten. Het principe kennen de meeste mensen wel. Schrikdraadapparaat, aardpen in de grond, draadje rond en klaar. In grote lijnen klopt dat principe. Het verschil zit hem in de details.

Werking van schrikdraad

Afhankelijk voor welke dieren de afrastering bedoeld is bepalen we de opbouw van het systeem. Gaat het om varkens, paardjes of konijnen. Dat scheelt in vermogen, maak ook in het hoe. Wat er in elk systeem in ieder geval moet zitten is een schrikdraadapparaat, aarding, isolatoren en een geleider ( de draad). Hier schematisch meer informatie over de werking.

werking

Geleiders

Laten we beginnen met de geleiders. We kennen allemaal het oranje draadje in een weiland. maar er is meer. Zo is er lint speciaal voor paarden, netten voor pluimvee, metaal voor varkens en vee, kortom van alles.

Geleiders, welke hoogtes plaats ik die nu?

Melkvee

melkvee hoogtes

Paarden en Pony’s

paarden ponys

Varkens

varkens

Geiten en schapen

geiten schapen

Reeën en herten

reeen herten

Honden en katten

honden katten

Bovengenoemde hoogtes zijn indicatief. Pas de hoogtes aan op de kenmerken van de dieren. Katten bijvoorbeeld springen veel hoger, lees daarvoor onze Kattenschrikdraad BLOG.

Welke schrikdraad geleiders pas ik toe?

Standaard kunststof draad

Het standaard kunststof draad passen we toe in tuinen en langs kleinere installaties. Het kenmerkt zich door de beperkte trekkracht, relatief hoge weerstand en de lage prijs.

Koord

Koord passen we toe voor paarden en pony’s. Deze dieren zijn visueel ingesteld en we willen voorkomen dat ze zich verwonden aan scherp draad.

Lint

Ook lint passen we toe bij paarden en pony’s eigenlijk om dezelfde reden als bij koord.

Netten

Netten worden gebruikt voor kippen en konijnen. Zo worden in fokkerijen de dieren van verschillende grootte gescheiden. Voor de hobbyboek is vooral het in de ren houden het doel. Of het juist weghouden bij de eigen kweek groente.

Metaal

Metaal wordt toegepast bij lange lengtes en bij sterke dieren. Voor bijvoorbeeld varkens die altijd het onderste  deel van de afrastering  slopen kan een lage metalen draad dat voorkomen. Sterk, echter in aanleg complexer dan flexibel draad. Het krijgen van slagen in de draad is voor een leek een probleem.

Isolatoren

Koltec schrikdraad apparaten zijn er in diverse series, vermogens, uitvoeringen en ja ook prijzen. Wanneer kies je nou welk apparaat?

Voor de toepassing op kattenschrikdraad, vijvers, volières en tuinen is de Minigard Serie Binnen deze serie is een aantal verschillende apparaten voor kattenschrikdraad, vijvers en volieres.

Csikos serie

Paardenhouderij sluit het beste aan bij de Csikos serie. Deze gevoelige dieren vragen om een afgestemde productlijn.

SE serie

Veehouderij bij de SE serie. Grote afstanden, zware dieren vragen om grote vermogens en 3 draad systemen. Meerdere weilanden kunnen aan elkaar geschakeld worden met nog steeds afdoende werking.

ES10

Voor de kleinere installaties passen wij veelal het Minigard ES10 paddock apparaat toe. Betaalbaar maar voldoende sterk voor de huisinstallatie. Ook in energieverbruik een goede keus.

Kan ik delen van de installatie uitzetten?

Zeker kan een installatie in delen worden geschakeld. Met een perceelschakelaar kunnen deze keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld als kinderen in het weiland spelen of tijdens onderhoud.

perceel schakelaar

Conclusie

Ook schrikdraad voor een hobbyboer is volop verkrijgbaar bij Schrikdraad-online. Voor elke installatie is door combineren van de onderdelen een perfect werkende installatie te krijgen.

Neem contact met ons op en email of Whatsapp ons foto’s of een filmpje van uw tuin met de globale afmetingen en we sturen u vrijblijvend een offerte via een winkelwagen link.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Overtuig uzelf en bekijk de klant video’s op YOUTUBE.
Vele klanten gingen u voor en geven ons een 4.7 sterren van 5 op Trustpilot.

Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.