Kattenschrikdraad moeilijk, veilig en werkt het echt?

Kattenschrikdraad moeilijk, veilig en werkt het echt?

Kattenschrikdraad is al jaren een goede en veilige oplossing

Kattenschrikdraad moeilijk, veilig en werkt het echt? De meest gestelde vragen die we krijgen over de toepassing van Kattenschrikdraad Het systeem is eenvoudig en werkt perfect om uw eigen katten in de tuin te houden maar ook om vreemde katten uit uw tuin te houden. De opbouw is voor de meeste tuinen gelijk, alleen verschillen de aantallen in onderdelen zoals de schuine schuttingsteunen. Moeilijk is het zeker niet, met de uitleg in onze Whitepapers Kattenschrikdraad is samenstellen en monteren goed uitvoerbaar. Voor de langharige zwaardere vluchtgevoelige rassen hebben we een speciale set samengesteld. Na meer dan 10 jaar intensief adviseren en leveren van dit systeem mogen we ons specialisten hierin noemen en antwoorden we volmondig ja! op de drie vragen.
Het is veilig, het werkt perfect en zeker niet moeilijk.

Kattenschrikdraad montage moeilijk?

De montage is, met de juiste materialen, zeker niet moeilijk. Basis kennis elektra is handig maar niet absoluut noodzakelijk. In basis komt het neer op:
Tracé bepalen, isolator steunen bepalen, apparaat selecteren afgestemd op omgeving en toepassing. Accessoires als aansluitkabels en draadspanners toevoegen en redelijk eenvoudig is een set zo samen te stellen. Onze website vermeld bij veel artikelen de onderlinge montage afstanden en tips. Complete sets leveren we niet omdat elke toepassing (tuin) anders is. Wel kunt u eenvoudig uw eigen set samenstellen, alle producten staan HIER eenvoudig bij elkaar.  De Whitepaper Kattenschrikdraad kunt u HIER downloaden en ook de montagehandleiding is beschikbaar.

Is Kattenschrikdraad veilig?

Ons systeem is absoluut veilig voor mens en dier en voldoet aan de geldende normen en eisen. Geen import maar een eerlijk in Breda geproduceerd Nederlands product. De scheidingstrafo borgt uw veiligheid. De schok zult u voelen, maar deze is los van het schrikeffect ongevaarlijk. Heeft u hier vragen over? Laat het ons weten en we informeren u graag verder.

Koltec Kattenschrikdraad voorbeeld 3

Ja, kattenschrikdraad werkt echt!

De werking van schrikdraad is eenvoudig te verklaren. Uitgaande van een koe in een weiland, spanningsvoerende draad ( plus) en poten op de grond noemen we aarde (min). Koe raakt draad en gaat als verbinding fungeren tussen Plus en Min en krijgt zo de schok wat we de puls energie noemen.

Kattenschrikdraad moeilijk veilig en werkt het echt? Ja het werkt als volgt: Een kat klimt op de schutting en komt de plus draad tegen in de steun. Echter heeft op dat moment geen contact met de grond (aarde = min) dus zal op een droge schutting geen schok krijgen. Om deze reden moeten we zowel een plus als een min draad op of langs de schutting monteren. Dit om 100% zeker te zijn dat de kat de plus en min draad raakt en de schok krijgt.
Hiervoor zijn speciaal de schuttingsteunen uitgevoerd met 2 klikisolatoren, voor de plus  en de min draad. (3e en 4e draad kan met extra klikisolatoren). Vaak wordt gekozen om (om en om) 2 plus draden in de steun en de 2 min draad op de steun te plaatsen.  Met schuttingen met verticale planken adviseren wij altijd de 4-draads oplossing toe te passen omdat hier de kat met één sprong een poging gaat wagen. Kattenschrikdraad moeilijk, veilig en werkt het echt? Bent u al overtuigd? Mocht u twijfelen over uw situatie, neem contact met ons op.

Koltec Kattenschrikdraad voorbeeld 4

Hulp nodig bij de samenstelling?

Heeft u hulp nodig bij de samenstelling van het systeem? Geen enkel probleem!

Stuur ons foto’s met de globale afmetingen van uw tuin per mail of per Whatsapp op 0651052702 Wij sturen u een gevulde winkelwagen offerte met alle benodigde onderdelen met uitleg met eventueel linkjes naar de YouTube voorbeeldfilmpjes. Vele klanten heb via deze mogelijkheid hun tuin geschikt gemaakt en blijven hun maincoons, Ragdolls of boskatten veilig in de tuin. 

Schuttingisolatoren met 2 of 4 draden houden de kat binnen

Schrikdraadapparaat, welk type en set voor welke toepassing?

Basis set: Kleinere tuinen, géén aangroei, eenvoudige tracés en kortharige katten

XL set: middelgrote tuinen, kans op aangroei, complexere tracé, langharige, behendige katten (o.a. Ragdols, MainCoon)

XXL set: grote tuinen met kans op aangroei, lange tracés en ook geschikt voor zware katten en echte grote klimmers (Boskatten, XL Ragdols)

Aansluiten, belangrijk maar hou het simpel

Aansluiten op het lichtnet

Het aansluiten van een schrikdraad apparaat op het lichtnet is eenvoudig. Deze serie is uitgevoerd met een normale stekker dus kan eenvoudig in de schuur of garage worden aangesloten op een aanwezige wandcontactdoos.
Dan de koppeling van het apparaat (vaak binnen) met de fysieke schrikdraad in de steunen (buiten). Dit wordt gedaan met speciale hoogspanningskabel die bestand is tegen de hoge spanning die uit het apparaat komt (8-9000Volt). De bekende grijze buitenkabel is hier met een testspanning van 750Volt niet tegen bestand en gaat na verloop van tijd storingen geven en kortsluiting veroorzaken.

Van apparaat naar de schrikdraad gebruiken we de hoogspanningskabel en sluiten deze aan met kroonstenen of aansluitklemmen op de schrikdraad. De kroonsteen rijgen we tijdens de installatie over de schrikdraad (beide schroefjes open), en na definitieve plaatsing van de kroonsteen plaatsen we de geleider van de hoogspanningsdraad ook in de kroonsteen en maken zo de verbinding. Zo maken we onderscheid in plus en min draden op de schutting.

Spannen van het draad

Voor het spannen van de schrikdraad worden er draadspanners opgenomen in het tracee. Deze nemen een eventuele rek uit de draad op langere termijn op en zorgen voor een strakke draad. Deze strakke draad is noodzakelijk voor een goed contact door de vacht van de kat. Doorhangen en onderling contact is funest voor de werking.

Meten van

Meten is weten

Voor het testen van de spanning op de draad kunnen we onze vingers gebruiken. Beter is het gebruiken van een tester. Deze kunt u langs het tracé tegen de draad houden en of de werking of zelfs de hoogte van de spanning aflezen.

Conclusie

Kattenschrikdraad is een goede oplossing op katten in of vreemde katten uit uw tuin te houden.
Heeft u advies nodig voor de samenstelling van uw installatie. Neem contact met ons op en stuur ons foto’s of een filmpje van de situatie.

Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een mooie 4.7 van 5 sterren.
Lees hier onze reviews op Trustpilot

Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.