Kattenschrikdraad

Overduidelijk de meest gestelde vraag over kattenschrikdraad. Schrikdraad Online adviseert, levert en ondersteunt al ruim 10 jaar klanten bij de keuze van de juiste materialen afgestemd op hun tuin, situatie en soort (ras)katten. Wij leveren uitsluitend het Nederlandse fabricaat Koltec wat voldoet aan alle eisen en 100% veilig is voor mens en dier. Schrikdraad plaatsen op uw schutting plaatsen is eenvoudig met de juiste materialen en kennis over de werking van het systeem. Dit is zeker niet moeilijk en voor een beetje handige klusser heel goed te doen. Komt u er alsnog niet uit of heeft u vragen dan is onze ondersteuning op afstand per email, WhatsApp of telefonisch bereikbaar.

De werking is eenvoudig net als de montage

We spannen minimaal twee draden (liever 3 of 4) langs de schutting en sluiten de ene draad aan op de plus van het schrikdraad apparaat en de andere draad sluiten we aan op de min (dit noemen we ook wel de aarde). Het is belangrijk dat de kat de beide draden tegelijkertijd raakt. Hiermee ontstaat er een verbinding en zal de kat de schok voelen. Ervaring leert echter dat veel katten vooraf al aanvoelen dat er spanning op de draden staat en dat ze er niet bij in de buurt komen. De draden lopen overal los van elkaar. Het is géén lus, draden hoeven niet terug te komen bij het apparaat en kunnen op elke gewenste plaats worden aangesloten op de voedingskabel (hoogspanningskabel) die van het apparaat komt. Dat maakt ons flexibel in het voedingspunt van de installatie. Montagehandleiding is eenvoudig te downloaden.

Wat heb ik nodig?

Door de toepassing van Schuine Isolatoren ontstaat een afrastering langs de schutting en om een afrastering te maken zodat de katten er niet eenvoudig omheen of doorheen kunnen. Isolatoren zijn er in veel verschillende uitvoeringen. De bekendste is de schuin naar binnen staande uitvoering waar maximaal vier draden op kunnen. De haakse uitvoering om rechtop of dwars op een muur te zetten of als u niet wil dat de buren uw draden zien. Daarnaast aansluit materialen, schrikdraad, spanners en het schrikdraad apparaat. Deze bieden we voordelig aan in diverse sets met draad, kabel en spanners.

Juiste schrikdraad apparaat kiezen voor uw situatie en soort katten

Wij hebben voor het kattenschrikdraad drie apparaten ontwikkeld en deze leveren we in een set compleet met draad en spanner.
We zullen de verschillende apparaten met elkaar vergelijken en de toepassingen benoemen.

Type apparaatNetspanningLaadenergieToepassingInhoud

MiniGard Hobby

Basis Set

230 Volt

0,2 Joule

Kleine tuinen en lichte kortharige katten

Basis MiniGard Hobby apparaat

Set: MiniGard Hobby, 100mtr draad, spanner en aansluitset

MiniGard XP

XL Set

230 Volt

2 Joule

Grotere tuinen en langharige en zwaardere katten
(maincoon, Ragdoll enz). Bestand tegen lichte aangroei

Basis XP apparaat

Set: MiniGard XP, 250mtr draad, 2 spanner, 5 mrt aansluitkabel

MiniGard XXP

Als XXL Set

230 volt

6 Joule

Grotere tuinen met kans op aangroei (klim)planten
Langharige, zwaardere vluchtgevoelige katten

Minigard XXP met display

Set: MiniGard XXP, 250mtr draad, 2 spanners, 5mtr aansluitkabel en aansluitset

Isolatoren voor op gaaspanelen, 60mm palen van hekken, eenvoudige ringisolatoren voor in palen of klembeugels om op constructies te plaatsen. In ons hoofdstuk Hekisolatoren hebben we alle isolatoren die we hiervoor toepassen handig naast elkaar gezet.Alle benodigde materialen hebben we voor u bij elkaar geplaatst in onze hoofdstuk Katten. Dat maakt samenstellen en bestellen eenvoudig.

Bent u benieuwd hoe andere klanten het hebben gemonteerd? Bekijk de selectie van klantvideo’s op ons YouTube kanaal.

Heeft u nog vragen over kattenschrikdraad installaties, neem dan contact met ons op via de contact knop

Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een mooie 4.7 van 5 sterren.
Lees hier onze reviews op Trustpilot
Kattenschrikdraad

Onze collectie kattenschrikdraad

Snel en eenvoudig kattenschrikdraad bestellen? Ontdek onze collecte!

Download onze whitepaper Kattenschrikdraad

WP Kattenschrikdraad groot

Ontdek schrikdraad voor katten