Volière schrikdraad

Volière schrikdraad tegen klimmende katten is het moeilijk, veilig en werkt het echt? De meest gestelde vragen om een volière kat vrij maken. Al ruim 10 jaar helpen wij klanten bij de keuze van de juiste materialen. Schrikdraad plaatsen op uw volière plaatsen is eenvoudig met de juiste materialen en kennis over de werking van het systeem. Dit is zeker niet moeilijk en voor een beetje handige klusser heel goed te doen. Volière schrikdraad houdt katten op afstand en voorkomt het klimmen tegen de gaaspanelen en kan ook op het dak gespannen worden.

Volière beschermen tegen katten

Afscherming met schrikdraad ook een oplossing voor uw situatie?

Het Koltec volière schrikdraad systeem werkt eenvoudig. Het systeem werkt met minimaal twee draden langs de volière en sluiten de ene draad aan op de plus van het schrikdraad apparaat en de andere draad sluiten we aan op de min (dit noemen we ook wel de aarde). Het is belangrijk dat de kat, vos of marter de beide draden tegelijkertijd raakt. De draden worden parallel aan elkaar geplaatst.

Als de kat beide draden raakt ontstaat er een verbinding en zal de kat de schok voelen. Katten voelen soms vooraf al dat er spanning op de draden staat en komen niet in de buurt. De draden lopen overal los van elkaar. Het is géén lus, draden hoeven niet terug te komen bij het apparaat en kunnen op elke gewenste plaats worden aangesloten met aansluitklemmen op de voedingskabel (hoogspanningskabel) die van het apparaat komt. Dat maakt ons flexibel in het voedingspunt van de installatie. Een volledige uitleg van het systeem staat beschreven in onze Whitepaper Volière Schrikdraad.

Complete startsets voor eenvoudig Volière schrikdraad

Wat heb ik nodig voor mijn situatie?

Isolatoren begeleiden de draden over de volière of langs de schutting. Katten kunnen er zo niet tegenop of overheen klimmen. Isolatoren zijn er in veel verschillende uitvoeringen. De bekendste zijn de kleine ringisolatoren, de kleine ronde oogjes die worden met de set meegeleverd. Met de volieresets kunt u uw voliere beschermen tegen het opklimmen

Ook het dak van uw voliere afschermen?

Heeft u ook last van katten op uw voliere? Plaats dan de schuin naar binnen staande schuttingisolator geschikt om de dakranden mee af te schermen. Hier passen maximaal vier draden op. Deze is er ook in een haakse uitvoering om rechtop op het dak te plaatsen. Ook dit vormt een goede barrière.

Er zijn ook isolatoren voor op gaaspanelen, 60mm palen van hekken, eenvoudige ringisolatoren voor in palen of klembeugels om op constructies te plaatsen. In ons hoofdstuk volièreschrikdraad hebben we alle isolatoren die we hiervoor toepassen handig naast elkaar gezet.

Alle benodigde materialen hebben we voor u bij elkaar geplaatst in onze SHOP. Dat maakt samenstellen en bestellen eenvoudig.

Bent u benieuwd hoe andere klanten het schrikdraad hebben gemonteerd? Bekijk de selectie van klantvideo’s op ons YouTube kanaal.

Advies?
Heeft u na het lezen van de whitepaper nog vragen over voliere installaties, neem dan contact met ons op

Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een mooie 4.7 van 5 sterren.
Lees hier onze reviews op Trustpilot
Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.