Risico van blikseminslag op uw afrastering

162 80175 koltec bliksemafleider 01 1

Risico van blikseminslag in schrikdraadinstallatie

De kans op blikseminslag op uw afrastering is gezien de lengte en mogelijk plaatsing in open veld best aanzienlijk. Dit kan een directe of een indirecte inslag zijn. De energie die hierbij vrijkomt is gigantisch en verwoestend voor uw schrikdraad installatie.

Gevolgschade?

De energie die vrijkomt bij een inslag zouden we in kader van de duurzame energie graag opvangen en inzetten als vervanging van andere energiebronnen. Dit is echter nog niemand gelukt, mede door de kortstondige piek in deze energie. Een directe inslag of in de in de nabijheid van uw schrikdraadinstallatie zal een groot spanningsverschil laten optreden op uw installatie en zal zeer waarschijnlijk uw schrikdraad apparaat verwoesten. Echter loopt de voedingskabel van het schrikdraadapparaat ook vaak naar binnen, langs andere kabels en installaties. Door de hoge energie is de kans op doorslag en overlag aanzienlijk en kunnen ook uw andere apparaten schade oplopen.
Brand is een veelvoorkomend gevolg van een blikseminslag. Beperk dit risico met een kleine investering.

Advies

Plaats een bliksemafleider in uw schrikdraadinstallatie. Bij een piek op de schrikdraad van uw installatie zal de afleider de energie afvoeren naar aarde. Net zoals een bliksembeveiligingsinstallatie op een gebouw zal doen.

Kosten

De kosten voor een bliksemafleider staan in geen verhouding tot het risico. Altijd doen is ons advies als uw een verhoogd risico heeft op inslag. Denk hierbij op open veld, lange lengtes schrikdraad door weilanden, nabijheid hoge bomen en of constructies.
Denk voor de kosten aan €25 voor aardpen en afleider.

Schrikdraadapparaten zijn gevoelig voor onweer. Met de juiste preventieve maatregelen kan de kans op schade aan het schrikdraadapparaat worden verkleind.

De KOLTEC bliksemafleider biedt de noodzakelijke bescherming door het afvoeren van de overspanning in de lucht naar aarde. Hiermee wordt de kans op een inslag en dus schade aan uw apparaat verkleind.

162 80175 koltec bliksemafleider 01 1

Aansluiting

Wij adviseren nabij de afleider een separate aardpen te installeren. Voor extreem lange lengtes adviseren wij meerdere afleiders te monteren met aardpennen.

knipsel bliksem schema

Neem contact met ons op en email of Whatsapp ons foto’s of een filmpje van uw tuin met de globale afmetingen en we sturen u vrijblijvend een offerte via een winkelwagen link.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Overtuig uzelf en bekijk de klant video’s op YOUTUBE.
Vele klanten gingen u voor en geven ons een 4.7 sterren van 5 op Trustpilot.

Stel je vraag
Heb je een vraag?
Hallo, kunnen we je helpen?

Stel jouw vraag en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen over verzending, levertijd of retoursturen staan vermeld bij de klantenservice FAQ sectie onderaan de pagina.