Afrastering paarden

 Koltec Schrikdraad Breda ontwikkelt al vele jaren kwalitatief hoogstaande producten voor de paardenhouderij. Schrikdraad Online adviseert, levert en ondersteunt al ruim 12 jaar klanten bij de keuze van de juiste materialen afgestemd op hun wensen, situatie en bijvoorbeeld soort paddocks. Wij leveren uitsluitend het Nederlandse fabricaat Koltec wat voldoet aan alle eisen en 100% veilig is voor mens en dier. Schrikdraad op maneges beveiligt het meest kostbare op de manege, de paarden.

Wat is afrastering voor paarden?

Een elektrische afrastering voor paarden is een barrière die uw paard binnen de weide houdt en voorkomt het uitbreken van het paard. Er zitten veel voordelen van het hebben van een elektrische afrastering. Daarnaast is een elektrische omheining ook zeer geschikt voor het onderverdelen van weilanden in meerdere percelen. 

Een paardenomheining bestaat uit verschillende onderdelen, die goed op elkaar afgestemd moeten worden. Ontdek alles over elektrische afrastering.

Vormen van afrastering voor paarden

Het is van belang om na te gaan welke vorm van afrastering van toepassing is in uw situatie. Gallagher biedt voor paarden verscheidene duurzame en veilige omheiningen aan. In het assortiment van Gallagher vindt u onderstaande vormen van afrasteringen voor paarden:

Permanente afrastering voor paarden 
Alle opties voor permanente afrastering

Mobiele afrastering voor paarden 
Geschikt voor snel verplaatsbare afrasteringen

Bestaande paardenafrastering elektrificeren 
Bestaande omheining elektrificeren met afstandsisolatoren

Schrikdraad paarden 
Afrastering met draad geschikt voor afrasteringen van tenminste 10 jaar

Schrikdraad lint voor paarden
Afrastering met lint geschikt voor afrasteringen van tenminste 15 jaar 

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van afrastering voor paarden

De afrastering van dieren kan erg verschillen per soort dier. Bij het plaatsen van een afrastering voor paarden moet er rekening gehouden worden met 3 belangrijke aandachtspunten:

  1. De hoogte van de afrastering: Paarden zijn van nature goede springers, een te lage afrastering maakt het makkelijk voor ze om er overheen te springen.

  2. De afstanden tussen de stroomdraden: Dit is van belang zodat het paard geen ruimte vindt om tussen de geleiders door te manoeuvreren.

  3. De afstand tussen de afrasteringspalen: Als de afstanden te groot zijn gaan de stroomdraden te veel hangen, dit vermindert de veiligheid. Daarnaast staan de palen bij een mobiele afrastering minder diep in de grond. Hierdoor moeten ze dichter op elkaar staan om stevig genoeg te blijven. 

Koltec schrikdraad levert een compleet pakket

We leveren alles voor uw manege afrastering. Betrouwbare schrikdraad apparaten uit de Csikos serie, speciaal ontwikkeld voor paarden, maar ook alle andere producten die u nodig heeft om een betrouwbare afrastering te installeren. Wij leveren het duurzame Hippo LonglifeLong life kabel StijgbeugelpalenLintKoordKrulstaartisolatoren en alle benodige aansluitmaterialen en Gereedschap en testapparatuur

Er zijn ook isolatoren voor op gaaspanelen, 60mm palen van hekken, eenvoudige ringisolatoren voor in palen of klembeugels om op constructies te plaatsen. In ons hoofdstuk ISOLATOREN hebben we alle isolatoren die we hiervoor toepassen handig naast elkaar gezet.

Juiste schrikdraad apparaat kiezen voor uw situatie

Koltec heeft voor het Paardenhouderij de Csikos serie ontwikkeld. We zullen de verschillende schrikdraadapparaten met elkaar vergelijken en de toepassingen benoemen.

Type apparaatNetspanningLaadenergieToepassingExtra
ES10230 Volt1 JoulePaddocks en kleine weides
Ook geschikt voor hobby gebruik
Basis apparaat
Csikos230 Volt2 JouleSchrikdraad apparaat afgestemd op de gevoeigheid van paardenBasis Csikos
Csikos XP230 Volt5 JouleSchrikdraad apparaat afgestemd op de gevoeigheid van paarden, voor grotere installatiesZwaardere uitvoering
Csikos Digital230 Volt6 JouleSchrikdraad apparaat afgestemd op de gevoeigheid van paarden, voor grotere installatiesDigitale display
Horse Trainer230 volt0,02 – 1 JouleInstelbaar trainingsapparaatDigitale display

Generatoren

Speciaal voor de paardenhouderij heeft KOLTEC lichtnetapparaten ontwikkeld die aan de behoefte van diervriendelijkheid en veiligheid voldoen. Paarden zijn gevoelig en visueel ingesteld zijn en worden achter goed zichtbare geleiders gehouden. De dieren hebben direct in de gaten of een geleider onder spanning staat of niet. Een betrouwbaar schrikdraadapparaat zodat ervoor dat uw dieren te allen tijde in de wei blijven. De Koltec Csikos serie is speciaal ontwikkeld voor de paardenhouderij.

Digitale Display

Wat is de functie?
• In één oogopslag ziet u of uw afrastering nog in orde is.
• Geeft de werkelijke spanning op uw afrastering weer.

Geleiders

Paarden zijn visueel ingestelde dieren. Goed zichtbare geleiders passen hierbij. Wij leveren 12, 20 en 40mm Lint, Koord en standaard draad. Koltec heeft recent de lijn uitgebreid met Hippo Long Life koord geleiders. Het staat voor veiligheid voor uw dieren, een lange levensduur van minstens 10 jaar en een extreem goede geleiding van de spanning door de afrastering. Hippo Long Life is ruim 8 mm dik.

Isolatoren

Isolatoren zijn belangrijk voor een betrouwbare afrastering. Zo blijven de geleiders strak en voeren ze de energie het beste rond. Montage op houten palen, hekwerken of langs de randen van de paddock, alles is mogelijk met onze lintisolatoren.

Afrasteringspalen

Voor uw mobiele afrastering of  scheiding van de dieren zijn de 1.60 lange stijgbeugelpalen een goede oplossing, ze blijven op afstand van elkaar of in het deel van de weide waar ze horen.

Onze collectie paardenafrastering

Snel en eenvoudig paardenafrastering bestellen? Ontdek onze collecte!

Download onze whitepaper Afrastering paarden

WP Paardenafrastering groot