Geplaatst op 1 reactie

Risico van blikseminslag op uw afrastering

koltec bliksemafleider

Risico van blikseminslag in schrikdraadinstallatie

Blikseminslag koltec

De kans op blikseminslag op uw afrastering is gezien de lengte en mogelijk plaatsing in open veld best aanzienlijk. Dit kan een directe of een indirecte inslag zijn. De energie die hierbij vrijkomt is gigantisch en verwoestend voor uw schrikdraad installatie.

Gevolgschade?

De energie die vrijkomt bij een inslag zouden we in kader van de duurzame energie graag opvangen en inzetten als vervanging van andere energiebronnen. Dit is echter nog niemand gelukt, mede door de kortstondige piek in deze energie. Een directe inslag of in de in de nabijheid van uw schrikdraadinstallatie zal een groot spanningsverschil laten optreden op uw installatie en zal zeer waarschijnlijk uw schrikdraad apparaat verwoesten. Echter loopt de voedingskabel van het schrikdraadapparaat ook vaak naar binnen, langs andere kabels en installaties. Door de hoge energie is de kans op doorslag en overlag aanzienlijk en kunnen ook uw andere apparaten schade oplopen.
Brand is een veelvoorkomend gevolg van een blikseminslag. Beperk dit risico met een kleine investering.

Advies

Plaats een bliksemafleider in uw schrikdraadinstallatie. Bij een piek op de schrikdraad van uw installatie zal de afleider de energie afvoeren naar aarde. Net zoals een bliksembeveiligingsinstallatie op een gebouw zal doen.

Kosten

De kosten voor een bliksemafleider staan in geen verhouding tot het risico. Altijd doen is ons advies als uw een verhoogd risico heeft op inslag. Denk hierbij op open veld, lange lengtes schrikdraad door weilanden, nabijheid hoge bomen en of constructies.
Denk voor de kosten aan €25 voor aardpen en afleider.

Schrikdraadapparaten zijn gevoelig voor onweer. Met de juiste preventieve maatregelen kan de kans op schade aan het schrikdraadapparaat worden verkleind.

De KOLTEC bliksemafleider biedt de noodzakelijke bescherming door het afvoeren van de overspanning in de lucht naar aarde. Hiermee wordt de kans op een inslag en dus schade aan uw apparaat verkleind.
162-80175-1-koltec-bliksemafleider-02 koltec bliksemafleider

Aansluiting

Wij adviseren nabij de afleider een separate aardpen te installeren. Voor extreem lange lengtes adviseren wij meerdere afleiders te monteren met aardpennen.

Knipsel bliksem schema

Heeft u advies nodig voor de samenstelling van uw installatie. Neem contact op of kijk op onze website voor meer foto’s en producten.

Michael Mangold
0651052702
Schrikdraad Online Heemstede
info@schrikdraad-online.nl

1 gedachte over “Risico van blikseminslag op uw afrastering

  1. Goed dat u met dit artikel opmerkzaam maakt op het risico van blikseminslag van schrikdraad. Wij zijn de verschillende inbraakbeveilingsopties voor een nieuw bedrijfspand aan het evalueren en schrikdraad kwam daarbij aan de orde. We nemen deze info over blliksembeveiliging zeker mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *