Geplaatst op 2 Reacties

Koltec Horsetrainer regelbaar schrikdraadapparaat

koltec horsetrainer schrikdraad

Horsetrainer

Koltec heeft speciaal voor de paardenhouderij een Horsetrainer ontwikkeld. De markt had behoefte aan een regelbaar schrikdraadapparaat voor trainingsdoeleinden en met de mogelijkheid de energie af te stemmen op het  paard in de stapmolen.
De Koltec Horse Trainer is speciaal ontwikkeld voor de toepassing op trainingsmolens. De spanning en daarmee ook de energie afgifte zijn traploos instelbaar. Het apparaat is daardoor af te stemmen op de gevoeligheid van de paarden in de trainingsmolen. Spanning is regelbaar van 300 Volt tot maximaal 8000 Volt. De energie afgifte van 0,02 Joule tot 1,0m Joule ( bij 500 Ohm). De ingestelde spanning is af te lezen op het digitale display.

Stapmolens

stapmolen

Om een stapmolen goed te laten functioneren is de aanwezigheid van een schrikdraadapparaat aan te bevelen. Als de spanning niet aan de verschillende dieren aangepast hoeft te worden dan is het ES10 netstroomapparaat een veel toegepast apparaat. Sommige molens hebben een constructie die het niet toelaat om een schrikdraadapparaat aan de buitenkant in een vaste opstelling te monteren. In die situatie kan een HB15 batterijapparaat uitkomst bieden. Deze draait dan mee op de molen en voorziet de drijfhekken van spanning.

161-82140-koltec-es10-01

De koltec ES10 wordt ook veelal toegepast als paddock apparaat. Voldoende sterk voor de korte afstanden en aantrekkelijk geprijsd. Netspanning als voeding en zal jaren probleemloos functioneren.

 

 

160-81010-koltec-hb15-01

 

De Koltec HB15 is het instapmodel van de batterij schrikdraad apparaten van Koltec. Door de compactheid zeer geschikt voor mobiele toepassingen en geschikt voor korte afrasteringen. Door de compacte afmetingen passen er alleen kleine typen batterijen in (tot 102 mm hoogte). Geschikt voor kleine 9 Volt batterijen. Het apparaat levert 9.200 Volt en een laadenergie van 0,2 Joule. 

Heeft u vragen of advies nodig voor de samenstelling van uw verdere installatie. Neem contact op of kijk op onze website voor meer foto’s en producten.

Michael Mangold
0651052702
Schrikdraad Online Heemstede
info@schrikdraad-online.nl

2 gedachten over “Koltec Horsetrainer regelbaar schrikdraadapparaat

  1. Hoi,

    Ik had een vraag hoe bevestig ik een hb 15 aan de stapmolen? Waar bevestig ik dan mn aarde draad?

    Mvg Thomas

    1. Beste Thomas, Zoals ook per mail aan jou aangegeven kun je de aarde aansluiting van de HB15 aansluiten op de constructie en de spanningsvoerende draad geïsoleerd monteren op de stapmolen in isolatoren. Groet en succes Schrikdraad Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *